Zákaznický servis dne 8. května

 

Z důvodu státního svátku dne 8. 5. 2024 pro vás zákaznický servis Moser bude k dispozici opět ve čtvrtek dne 9. 5. 2024. Všechny příchozí objednávky i dotazy se pokusíme vyřídit co nejdříve. Děkujeme za pochopení.

 

Drobečková navigace

Váza Abyss: Objevte unikát z hlubin

Nadechnout se, zavřít oči a ponořit se do neznáma. Právě volné potápění inspirovalo našeho uměleckého ředitele Jana Plecháče při tvorbě této jedinečné vázy. Milovníci hlubin nacházejí pod vodní hladinou nejen inspirativní napětí, ale také vnitřní harmonii a klid. A právě taková je i novinková váza Abyss.

Abyss zhmotňuje dynamiku mezi ohromným tlakem a meditativní lehkostí kontrastem organického jádra s ostře broušenými brutalistními hranami. Každá váza je přitom jedinečná, jádro totiž tvaruje sklář přímo svým dechem. Atmosféru díla pak zdůrazňuje nevšední matný povrch.

 

Limitovaná edice pro ty, kdo mají odvahu jít na hranici možného

Roztavená hmota na sklářské píšťale váží neuvěřitelných dvaadvacet kilogramů. Práce proto vyžaduje nejen výjimečnou fyzickou sílu, ale také letité zkušenosti a řemeslný um. To dělá z vázy Abyss nejnáročnější objekt, který v naší sklárně vzniká. Nepřekvapí proto, že je dostupná pouze v limitované sérii 99 kusů.

Úspěch na Milano Design Week

Tato novinka měla premiéru na velmi prestižním místě. Pro svou galerii si ji vybrala známá italská kurátorka Rossana Orlandi a představila ji světu v rámci Milano Design Week. Královna designu, jak se Rossaně Orlandi přezdívá, byla ohromena odvahou moserovských sklářů, kteří se do náročné výroby pustili. A stejně nadšené bylo i publikum.

Ponořit se do nové éry

Abyss ovšem není jen symbolem lidské odvahy, vůle a touhy po transcendentnu, ale symbolizuje také počátek nové éry sklárny, která odstartovala s příchodem Jana Plecháče na post uměleckého ředitele. 

 A co o svém díle říká sám autor? „Pro mě osobně je Abyss ztělesněním překonávání lidských možností a posouvání hranic. Sklář je při výrobě pod enormním tlakem, podobným tomu v hlubinách oceánu. Stačí nepatrná chyba, a vše je zničeno.“

Jan Plecháč

Designér a současný umělecký ředitel Moseru vystudoval architekturu na pražské UMPRUM. Tam se potkal s Henrym Wielgusem a v roce 2011 společně založili úspěšné studio. Za svou práci získali celou řadu mezinárodních i tuzemských ocenění a podepsali se pod projekty světových značek, jako jsou dánské Menu, italské Cappellini, česká Bomma nebo Lasvit. V Moseru působí od jara 2022. Jeho cílem je, aby se moserovské sklo dostalo z vitrín zpět do našich každodenních životů.


K vašim službám

Omlouváme se, ale tyto webové stránky nejsou optimalizovány pro tento prohlížeč. Použijte prosím aktuální verzi prohlížeče Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, popř. Safari.