Drobečková navigace

Svatý Patrik: Příběh za legendou

Svatý Patrik je nejvýznamnějším patronem Irska a jeho svátek je slaven po celém světě 17. března. Tento den se lidé často oblékají do zelené barvy a vydávají se na různé průvody a oslavy. A jaká je historie tohoto svátku?

Původ svátku sahá až do 5. století, kdy svatý Patrik, anglický misionář, přišel do Irska s cílem šířit křesťanství. Legendy říkají, že používal symboliku, jako například trojlistou jetelovou růži, aby vysvětlil tajemství svaté Trojice.

Whisky set sklenice na whisky, 370 ml

Dnes se oslavy svátku svatého Patrika staly celosvětovým fenoménem. Nejen Irsko, ale i mnoho dalších zemí pořádá různé oslavy a průvody, aby si připomněli irskou kulturu a tradice. V USA je například tento den velmi populární a mnoho měst pořádá tradiční velké průvody.

Royal sklenka na brandy, 320 ml

Ale jak slavit tento svátek, když nejste zrovna v Irsku nebo ve Spojených státech? Svatý Patrik je svátkem plným radosti a naděje. Připomíná nám důležitost našich tradic a kultur a také nás povzbuzuje k tomu, abychom si užívali života s těmi, které máme rádi. Takže proč neoslavit svátek svatého Patrika s rodinou a přáteli a užít si společně pár příjemných chvil v duchu irské kultury?

Mozart sklenka na šampaňské, 220 ml


K vašim službám

Omlouváme se, ale tyto webové stránky nejsou optimalizovány pro tento prohlížeč. Použijte prosím aktuální verzi prohlížeče Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, popř. Safari.