Drobečková navigace

Sklárna Moser zazářila na Designbloku

Manufaktura Moser si z jednoho z největších eventů o designu a módě v Evropě odnesla hned dvě ceny. Surrealistickou instalací „UP“ oslovila na pražském Designbloku odbornou porotu i veřejnost.

Prezentaci historického dědictví a novinek uměleckého ředitele Moseru Jana Plecháče ocenili mezinárodní porotci jako Nejlepší instalaci výrobce. Zaujala také návštěvníky, kteří více než dvěma tisíci hlasy stvrdili vítězství v kategorii Cena veřejnosti.

„Z ocenění mám obrovskou radost a pro Moser jsou velikou satisfakcí. Veliké díky patří všem, kteří se zapojili a nebáli se realizovat tak odvážnou instalaci,“ říká její autor a umělecký ředitel společnosti Moser Jan Plecháč.

Dotek svěžesti a dědictví

Instalace UP poeticky zachycovala touhu cestovatele objevovat nepoznané horizonty. Moser představil na levitujícím bloku, který se vznášel na balónech, všechny novinky Jana Plecháče v kontrastu s historií. Cílem bylo ukázat unikátní spojení přes sto let starých řemesel se současným odlehčeným designem.

Premiéru na Designbloku zažila také kolekce Duše lesa, ve které se umělecký ředitel inspiroval rozmanitostí přírodních struktur a harmonií lesa. Jedinečné struktury vybízely k dotyku, což oslovilo mnohé návštěvníky.

Snový Moser

Levitující blok, který vzbuzoval dojem plujícího oblaku, odkazoval na původ karlovarské sklárny. Ztělesňoval tamní magickou horninou a náročnou, surovou práci sklářských řemeslníků. Instalace diváka vtahovala do magického světa, kde se snové a reálné prolínalo v jedinečnou harmonii.

„Líbí se mi surreálno a promítám to do věcí, které tvořím. Myslím, že bychom všichni měli víc snít,“ dodává Jan Plecháč.

Manufaktura Moser si zachovává tradiční postupy již více než 160 let. Ocenění je pro značku další motivací stále objevovat nepoznané horizonty.


K vašim službám

Omlouváme se, ale tyto webové stránky nejsou optimalizovány pro tento prohlížeč. Použijte prosím aktuální verzi prohlížeče Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, popř. Safari.