Drobečková navigace

Moser vyrobil dárek pro královnu

V roce 2022 oslavila královna Alžběta II. platinové jubileum své vlády a slavnostní události se konaly po celém Spojeném království, Commonwealthu a po celém světě.

Na oslavu historických 70 let vlády Jejího Veličenstva byla vytvořena limitovaná edice 20 karaf s rytinou. Každá karafa je inspirovaná láskou a znalostmi královny o koních a zobrazuje 5 britských plemen koní, které královna vlastnila a jsou chována v královských hřebčínech. Ohlédli jsme se tedy za vznikem tohoto unikátního daru pro královnu, který vznikl pro našeho partnera Asprey.  

Bespoke projekty jsou pro Moser další příležitostí, kde ukázat mistrovství ruční práce a talent našich mistrů rytců. Je tomu tak i u projektu karafy pro našeho partnera Asprey, která byla vytvořena jako dar k oslavám platinového jubilea jejího veličenstva královny Alžběty II.  

Mistři rytci dostali k dispozici fotky koní královny Alžběty II. a práce na projektu unikátní karafy mohly začít. I přes tíhu zodpovědnosti za dárek pro královnu vedli pevnou rukou jemné tahy ryteckým strojem a mohlo tak vzniknout unikátní dílo.  


Na přední straně karafy můžete spatřit rytiny:  

Cleveland Bay & hříbě - anglické plemeno, které královna prosazovala v 60. letech 20. století, kdy se jeho počty v Anglii snižovaly. 
 Plnokrevného dostihového koně - dostihy byly jednou z velkých lásek královny Alžběty a v královských stájích jsou chováni plnokrevní koně zejména v Sandringham Estate. 

Zadní strana karafy obsahuje rytiny: 

Fell pony - chován na hradě Windsor, chován v Hampton Court, je to jediné plemeno, na kterém královna jezdila v posledních letech.  
Windsor Grey – ty jsou chovány v Royal Mews a používají se k tažení kočárů a státních vozů. 
Highland pony - chován na panství Balmoral. 


Každá rytá karafa je podepsána jedním z nejtalentovanějších mistrů rytců Moseru Radkem Svobodou, který ve sklárně pracuje 15 let. 


K vašim službám

Omlouváme se, ale tyto webové stránky nejsou optimalizovány pro tento prohlížeč. Použijte prosím aktuální verzi prohlížeče Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, popř. Safari.