Drobečková navigace

Maharani edice 2023

Odlehčená kolekce aneb když se nemaluje zlatem.

Kolekce Maharani vznikla v roce 1895 a jedná se tak o nejstarší kolekci v portfoliu Moseru. Jde o jeden z nejkomplikovanějších nápojových setů - nejnáročnější je ruční rytí florálních motivů a malování tenkých zlatých linek. Jméno však kolekce dostala až ve 20. letech minulého století, kdy sklárna set vyrobila pro mahárání Sethu Lakshmi. Ta byla v letech 1924–1931 královnou-regentkou jihoindického království Travancore. Soubor si ale oblíbil i marocký sultán Muhammad V., etiopský korunní princ Asfa Wossen, indonéský prezident Sukarno, královská rodina z Bahrajnu nebo mahárádža z Alirajpuru. Patří mezi nejprodávanější kolekce Moseru.


Ve spolupráci se studiem Moser jsme se v nové verzi této kolekce rozhodli odlehčit a zmodernizovat její vzhled tím, že jsme nepoužili zlaté linky, jako obvykle, ale raději se zaměřili na jednoduchost.


Přestože je nová verze Maharani kolekce bez zlatých linek a detailů, stále je u ní zachována precizní ruční práce, bezolovnatý křišťál v té nejvyšší kvalitě a nádherný květinový/krajkový motiv rytiny.


Zkrátka, nová verze Maharani kolekce je kombinací kvality, elegance a modernosti. Pokud hledáte dokonalé sklenice na každodenní použití, nebo chcete doplnit svůj interiér o něco jedinečného, tato kolekce je pro vás tou správnou volbou. Nejen díky své historii je Maharani v moderním provedení pro naše zákazníky, kteří chtějí kombinovat tradiční rytinu, rafinovanost sklářského umění a moderní vkus.


K vašim službám

Omlouváme se, ale tyto webové stránky nejsou optimalizovány pro tento prohlížeč. Použijte prosím aktuální verzi prohlížeče Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, popř. Safari.