Drobečková navigace

Elegance turkménských koní

Svaly, které se napínají k prasknutí. Houževnatost a síla v každém pohybu. Elegance vlající hřívy. Na koně pádící krajinou bychom se mohli dívat do nekonečna. Jejich siluety jsme otiskli do sedmi sad whisky skleniček, které zamířily do Turkmenistánu. Objednala si je totiž místní prezidentská rodina.

Moser je známý jako „sklo králů“. Během jeho existence se nespočet významných osobností stal vlastníkem křišťálu z Karlových Varů.

Čeští prezidenti, Masaryk a Havel, ale také například britská královna Alžběta II. a vévodkyně Camilla, ze Španělska králové Juan Carlos I. a Philip VI., norský královský pár Harald V. a Sonja nebo papežové John Paul II. nebo Benedikt XVI.

Moser získal v roce 2021 exkluzivní kontrakt od prezidentské kanceláře Turkmenistánu. Součástí této zakázky bylo osm tradičních kodaňských nápojových setů a 11 sad kolekce Whisky set s rytinami prezidentských koní Turkmenistánu.

Elegance turkménských koní

Rytiny byly odryty na ikonickou soupravu Whisky set, která zůstává nezměněna na svém vzhledu od roku 1968. Kontrast těžké základny a éterických stěn vynikne ve variantě čirého křišťálu, a ještě více v jedné z typických barev Moser. Dokonalá jednota barevtvarů je důvodem, proč je tato sada nádobí u zákazníků tak oblíbená.

Elegance turkménských koní

Rytiny byly vyrobeny dle fotografií prezidentských turkmenských koní. Tito koně pocházejí z Turkmenistánu a jejich původ lze datovat až 3000 let zpět. Jsou posledním čistým kmenem turkmenských koní. Jejich těla jsou štíhlá s drobnými rysy. Nejběžnější barvy pro tyto krásné koně jsou hnědá, černá, zlatá, kaštanová, šedá a palomino. Lesk jejich hřívy a srsti je absolutně výjimečný a je poznávacím znamením pro toto plemeno.

Elegance turkménských koní

Jsme rádi, že jsme mohli být součástí příběhu krásných turkmenských koní prostřednictvím mistrovských rytin na sklenice a lahev Whisky set.

Elegance turkménských koní

Více na: https://turkmenportal.com/photoreport/36483/ahaltekinskie-koni-ukrasili-novuyu-kollekciyu-moser


K vašim službám

Omlouváme se, ale tyto webové stránky nejsou optimalizovány pro tento prohlížeč. Použijte prosím aktuální verzi prohlížeče Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, popř. Safari.