Drobečková navigace

UMĚNÍM PRO DOBROU VĚC: MOSER OČIMA JANA SAUDKA

„Zachytit sílu žen ukrytou v jejich kráse a zdánlivé křehkosti je takřka nemožné, stejně jako postihnout podstatu luxusního křišťálu Moser. Ale to neznamená, že bych se o to někdy přestal pokoušet.“

Jestli je ale někdo, kdo se může tomuto cíli alespoň přiblížit, je to rozhodně právě autor citace, světoznámý český fotograf, Jan Saudek. I proto jsme při přípravě prvního čísla našeho magazínu měli s rubrikou „Očima fotografa“ na první dobrou jasno. Koho jiného zvolit pro vyzdvihnutí krásy Moser skla než autora, jehož jedinečný styl ženských portrétů dělá dobré jméno českému umění už po desetiletí?

Výsledky focení ve známém Saudkově ateliéru teď navíc poslouží dobré věci. Originální printy jsou totiž už od 16. září nejen k vidění, ale i ke koupi, v naší pražské prodejní galerii Na Příkopech. Lépe řečeno, 3 fotografie jsou dostupné již od počátku výstavy. Poslední – čtvrtou, „Stojící ženu s mečem“, jsme si schovávali ke speciální příležitosti. Tou byla včerejší slavnostní dražba tohoto printu včetně moserovské dekantační lahve „Bar“ z fotografie. Do nadace Barbary Nesvadbové Be Charity, která pomáhá mentálně postiženým a dlouhodobě nemocným pacientům včetně jejich rodin, tak finálně putuje dar v hodnotě: 70 tisíc korun . Umění tedy opět potvrdilo, jakou má sílu – obzvlášť, když se spojí dvě silná jména nezaměnitelného rukopisu. Moser očima Jana Saudka si můžete prohlédnout i vy, a to až do 25. listopadu, kdy výstava oficiálně skončí.


K vašim službám

Omlouváme se, ale tyto webové stránky nejsou optimalizovány pro tento prohlížeč. Použijte prosím aktuální verzi prohlížeče Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, popř. Safari.