Drobečková navigace

Hledají se mladá sklářská srdce

9. ROČNÍK CENY LUDWIGA MOSERA OTEVÍRÁ REGISTRACE

Pouhých 24 – právě tolik let bylo Ludwigovi Moserovi, když si založil ryteckou dílnu a obchod se sklem v Karlových Varech. Dnes už se to možná zdá jako běžný věk, psal se ale rok 1857 a tenhle mladý podnikatel zanedlouho slavil se svým uměním úspěch mezi předními evropskými rodinami a na královských dvorech. Síla moserovského křišťálu už tehdy byla hlavně v detailech – takových, které uměly dokonale splynout a zároveň podtrhnout luxusní životní styl těchto společenských vrstev.

Po více jak 160 letech od založení sklárny i my ctíme hodnoty Moser, a tak víme, že dlouhá tradice a nadšení zkušených mistrů musí jít s novými nápady a mladými talenty ruku v ruce. I letos proto otevíráme soutěž Ludwiga Mosera a těšíme se, že poznáme další sklářské srdcaře. S devátým ročníkem rozšiřujeme soutěžní kategorie na tři – kromě středoškoláků a studentů odborných a vysokých škol se letos mohou přihlásit i výtvarníci / designeři bez studijních závazků a s různým rozsahem zkušeností. A na jaké téma se bude letos tvořit?

Vracíme se ke kořenům

K tomu, co Ludwig a Leo Moser uměli skutečně brilantně a čím vždy dokázali oslovit i ty nejnáročnější milovníky krásy a luxusu: k detailu. Oficiální zadání 9. ročníku tak je: LUXUS V DETAILU – DETAIL V LUXUSU. Představivosti se meze nekladou v tvarosloví, brusu, rytbě ani barevnosti. Výsledek ale musí nést hlavní motivy soutěže, tedy právě zaměření na spojení detailu a luxusnosti. A pak jsou tu ještě další kritéria hodnocení – přidaná řemeslná a umělecká hodnota, a samozřejmě i realizovatelnost výroby.

Chcete i vy být dalším laureátem ceny Ludwiga Mosera?

Své návrhy nám zašlete nejpozději do 15. ledna 2020 na email: award@moser.com nebo na adresu: MOSER, a.s., Petr Larva, Art Director, Kpt. Jaroše 46/19, 360 06 Karlovy Vary. Kontaktní osobou je Hana Nováková, +420 602 120 050.

No a pak…pak už bude mít vše v rukou odborná porota, která vybere vítěze všech tří kategorií.

Co můžete získat?

Už samotný titul je ve sklářském oboru celosvětově velká pocta. Na vítěze ceny Ludwiga Mosera ale čeká i finanční odměna. A hlavně pocit, který je pro každého umělce k nezaplacení – když se jeho dílo finálně zrodí, a dokonce má možnost prezentace v prestižní prodejní galerii. To všechno si výherci téhle soutěže zaslouží. Předávají totiž dál mladého tvůrčího ducha, se kterým v oboru začínal i Ludwig Moser.


K vašim službám

Omlouváme se, ale tyto webové stránky nejsou optimalizovány pro tento prohlížeč. Použijte prosím aktuální verzi prohlížeče Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, popř. Safari.